Vælg den rigtige trampolin til haven

Trækker computeren og iPad’en efterhånden mere end legehuset i haven, og vil du gerne give dine børn en sjov og aktiv sommer i haven?

En god måde at få mere aktivitet i haven er ved at købe en trampolin, som kan bruges af hele familien. Den kan stå ude hele sommeren, er nem at gå til, og behøver ingen forberedelse – I skal bare hoppe.

Vælg den rigtige størrelse

Hvis I ikke vil have den helt store udgave, som måske fylder for meget i en lille have, er der mange mindre størrelser at vælge imellem. Der er både de helt små på en meter i diameter og en mellemstørrelse på cirka 140 cm. I skal dog være opmærksomme på, at der er mindre kraft i de helt små trampoliner. Det gør, at de er rigtig gode til små børn, som starter forsigtigt ud, men så snart barnet er fortroligt med trampolinen, bliver underholdningsværdien begrænset.

De store trampoliner rummer derimod en del muligheder, og kan underholde både børn og unge. På den måde forlænger du levetiden på den betragteligt, og selvom den er dyrere end en lille trampolin, er den ofte en bedre investering i længden.

Se et udvalg af forskellige typer havetrampoliner her.

Styr på sikkerheden

Hvis du køber en stor trampolin, mens børnene stadig er små, skal du huske at købe et sikkerhedsnet med, så de ikke risikerer af falde ned.

Det kan også være en god idé at lave nogle grundregler for børnene, når de hopper, så de passer på sig selv – men når det er sagt, så viser undersøgelser, at børn bliver bedre til at undgå uheld, når de kender deres egne grænser. De bliver med andre ord mere forsigtige, hvis de har gjort sig erfaringer på egen krop og ikke blot får udstukket regler fra mor og far, som er fristende at bryde.

Hvis I vælger en stor havetrampolin, kan du dog nemt deltage i legen, så du kan være der for børnene, indtil de er sikre på fødderne.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *