Er det tid til en løbecykel?

Undersøgelser viser, at børn med en god motorik har det bedre med fysisk aktivitet, har mere selvtillid og er bedre til at skabe sociale kontakter. Alligevel har mange danske børn en underudviklet motorik, når de starter i skole – og det er ikke lige sådan til at rette op på senere i livet.

Gør dit barn en tjeneste nu

Derfor kan du med fordel overveje, om det ikke er tid til at investere i en løbecykel til dit barn denne sommer. Løbecyklen, også kaldet en balancecykel, er nemlig et af de bedste redskaber til at styrke små børns motorik og balanceevne, og den kan bruges allerede fra 2-årsalderen. Som sidegevinst får barnet en masse motion, som giver et godt grundlag for en aktiv livsstil senere i livet. Derfor kan du virkelig gøre en forskel for dit barn på længere sigt, og en løbecykel kan nemt vise sig at være en af de bedste investeringer, du kommer til at gøre i dit barns liv.

Løbecykler giver bedre trafikanter

Mange forældre er nervøse for at give deres barn en cykel, når de starter i skole, fordi børnene kan komme til skade i trafikken. Det kan du dog langt hen ad vejen undgå ved at træne barnet tidligt.
For det første er en løbecykel en meget effektiv måde at lære at cykle på – helt uden støtteben – og for det andet gør den dit barn mere trafiksikkert.

Undersøgelser viser, at børn, der leger ”farlige” lege, bliver væsentligt bedre til at genkende farlige situationer og undgå at komme til skade. Lige netop fart er en af de bedste måder for barnet at lære om sine egne grænser på, og børn bliver bedre til at navigere i og håndtere trafikken, hvis de har erfaringer med fart. Derfor gør du dit barn – og dig selv – en stor tjeneste, hvis du allerede tidligt giver barnet lov til at udfolde sig og lære, hvordan man håndterer en cykel. Husk også allerede fra løbecyklen at give barnet cykelhjelm på, så I undgår uheld og barnet bliver vant til at bruge hjelm.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *