Beskyt børnene med soltøj

For mange forældre er det en konstant stressfaktor i løbet af sommeren at holde børnene beskyttede mod solen. Hvis man ikke beskytter børnene mod solen i de første år, har de større risiko for at tage skade senere i livet, men det kan være svært at holde øje med, at de hele tiden er fuldt beskyttede. Hvis I tilmed tager på stranden eller rejser på badeferie, er det endnu sværere at få solcremen til at dække hele dagen, og risikoen for solskader er større.

Soltøj beskytter hele dagen

Soltøj er badetøj, som er lavet særligt til at holde UV-stråling væk fra kroppen. Det betyder, at du ikke behøver at bekymre dig om at smøre barnet ind, selvom I er på stranden eller i haven i mange timer. Soltøj med en beskyttelse på 50+ kan holde mere end 98 % af de skadelige UV-stråler ude, så børnene er sikret i solen hele dagen – uanset hvor mange gange, de er i vandet.

Førhen kom beskyttelsen ved at man behandlede tøjet med forskellige kemikalier, men flere virksomheder er begyndt at bruge en bestemt væveteknik i stedet, så tøjet kan gøres lige så sikkert helt uden risiko for skadelige kemikalier.

Se for eksempel økologisk soltøj fra Petit Crabe på Naturebaby.dk, som ikke er kemisk efterbehandlet. Alt soltøj fra Petit Crabe er åndbart og hurtigttørrende, så børnene kan have det på hele dagen, og det er samtidig klorinresistent, så det ikke tager skade i poolen.

Strålingen er skadelig allerede nu

Fordi soltøj primært laves til børn, gøres der meget ud af designet, så du har et stort udvalg af søde styles, som passer til lige netop dit barn. Det er altid lækkert, når tøjet kan være både funktionelt og pænt på samme tid, og det er i den grad tilfældet med soltøj – heldigvis. Du får nemlig det største udbytte af tøjet, hvis du sørger for at dække hele kroppen, så du kan med fordel investere i både en heldragt og en solhat, og måske en badeble eller badedragt til de milde dage.

Husk dog at tjekke UV-indekset, inden du sender børnene ud med for lidt beskyttelse. UV-strålerne kan nemlig sagtens være stærke og dermed skadelige, selvom det er gråvejr – og de kan også nå ind i skyggen. Derfor er det også vigtigt, at du allerede her tidligt på sommeren begynder at beskytte børnene hele dagen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *